Thursday, March 02, 2006

Het beste moet nog komen


Vanmorgen op de radio zei Marc De Bel -auteur van kinder- en jeugdboeken- aan Fried'l Lesage iets wat mijn aandacht trok. En heel de dag is blijven trekken.

Het lijkt heel simpel, maar dat is het helemaal niet. Althans, dat is mijn mening.

Zijn ouders gaven hem met de paplepel mee dat liegen absoluut uit den boze is. Niet liegen was ten huize De Bel één van de -zij het niet dé- belangrijkste waarden.

Voor mij is dit de zoveelste uitnodiging om eerlijk, open en dicht bij mezelf te blijven. Het is gemakkelijk en snel neergeschreven en het leest erg vlot. De daad consequent bij het woord voegen, echter, is niet elke dag opnieuw even gemakkelijk.

Eerlijkheid duurt het langst... Ik vind dat een heel waardig en menselijk motto.

Dorothy

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Man man man, jullie zijn echt niet te schatten. Ik wist dat jullie een blog hadden (ik begin de taal al te leren ;-)) en ben es ene keer gaan kijken in het begin maar op dat moment geen prioritijd gemaakt om te reageren.
Vandaag ben ik er weer uitgekomen en jullie hebben al zo'n mooie dingen geschreven, dingen die ik (waarschijnlijk als man?) nog niet kan vatten, grappige dingen, dingen om bij stil te staan, rake dingen, dingen die raken, ...
Jullie weblog staat nu alvast bovenaan bij mijn bron van inspiratie en reflectie en ik poog af en toe es wat vaker te reageren (al was het maar voor mezelf te triggeren om even bij bepaalde zaken stil te staan).
Ik heb het geluk om jullie beiden te kennen (met Julie mag ik zelfs professioneel met heel toffe zaken zoals tijd bezig zijn) en dan denk ik dat ik jullie al een beetje beter ken en toch verbazen jullie me elke keer weer opnieuw. Prachtig. Ga zo verder wijze, mysterieuze vrouwen van het leven (deze laatste zin werd me ineens ingefluisterd vanuit the field).

Dikke kus voor jullie beiden (wel delen he), Cyriel

8:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

wie man in diesem Fall handeln muss? cialis online billig levitra online [url=http//t7-isis.org]levitra[/url]

5:05 PM  

Post a Comment

<< Home